Üdvözlünk !

Iskolagyümölcs-program

Az iskolagyümölcs-program, amelyhez a 27 EU-tagállam közül 24 csatlakozott, köztük hazánk, Magyarország is. Brüsszel reményei szerint a rendszer segíthet a diákok egészségesebb étrendre nevelésében és abban, hogy minél kevesebb gyerek legyen túlsúlyos.

Az iskolaprogram előnyös hatását növelni lehet, ha a gyümölcsosztást olyan tudatosító és oktatási intézkedések kísérik, amelyekből a gyermekek megtudhatják, miért fontos helyes táplálkozási szokásokat kialakítani. Az iskolagyümölcs-program célja, hogy helyes étkezési szokások kialakítására ösztönözze a fiatalokat, ők ugyanis a tanulmányok szerint többnyire később is kitartanak e szokások mellett.

A program célja:

A legfőbb cél, hogy a gyermekkorban megszokássá váló helyes táplálkozás és életmód egészséges felnőtteket eredményezzen.

A Meggy Kert – TÉSZ Zöldség-, Gyümölcstermelői Értékesítő Szövetkezet 2003. március 30.-án alakult. A Meggy Kert-TÉSZ Zöldség-Gyümölcstermelői és Értékesítő Szövetkezet a kezdetektől fogva résztvevője az Iskolagyümölcs-programnak.